IvecCake

Ostoros kalács

Kicsit ugorjunk el a krémes süteményekről. 🙂 
2 db kalács készíthető el ebből az adagból.

WP_20160610_004
WP_20160611_003

– 60 dkg liszt
– 3 tojás sárgája + 1 tojás kenni
– 3 ek. olaj
– 6 dkg cukor – 1-2 cs. vaníliás 🙂 
– 4 dl langyos tej
– 5 dkg élesztő
– 1 mk. só

– 25 dkg vaj
– 20 dkg cukor
– 4-5 ek. kakaópor

WP_20160610_006

1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk pici liszttel és cukorral.
A 3 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a maradék 3 dl langyos tejet.
A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjük a tojásos masszát és az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk, hozzáadjuk az olajat és készre gyúrjuk. Akkor jó, amikor elválik az edénytől. 
Hagyjuk kelni, addig a vajat a cukorral és a kakaóporral keverjük el alaposan.
Mikor megkelt a tészta, szedjük szét 6 egyenlő részre és lisztezett felületen egyesével nyújtsuk ki a gombócokat és kenjük meg a kakaós masszával. Tekerjük fel.

WP_20160610_001

WP_20160610_002
3-3 szálból fonjunk kalácsot és tegyük egymás mellé szorosan egy kivajazott tepsibe. Kenjük meg egész tojással. Hagyjuk még egy kicsit kelni, addig melegítsük elő a sütőt. Mire megsült, több mint a duplája lett a mérete 🙂 
Én 200 °C-on kezdtem el sütni, kb 13 perc alatt megpirult, lejjebb vettem 150°C-ra és még sütöttem pár percig. 

WP_20160611_002
WP_20160610_003

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!