IvecCake

Vattatorta

Ezt kifejezetten édesebb szájúaknak ajánlom, ugyanis viszonylag sok cukor van a krémekben. 

WP_20160617_13_08_19_Pro
– 6 tojás
– 21 dkg cukor
– 3 cs. eperpuding
– 1 ek. liszt
– fél cs. sütőpor

– 25 dkg vaj
– 20 dkg porcukor
– vanília aroma
– 3 sárgája

– 4 fehérje
– 20 dkg porcukor
– 1 habfix

– olvasztott csoki
vagy
– 5 dkg vaj
– 8 dkg pcukor
– 2 ek. kakaópor
– 1 ek. tej

A fehérjéket verjük fel, majd adjuk hozzá a cukrot és a sárgáját. Fakanállal keverjük hozzá a pudingokat, a lisztet és a sütőport. Lassú tűznél (kb 160°C) süssük, míg nem ragad rá a pálcánkra.
Hűtsük ki. Addig a vajat keverjük el a cukorral a sárgájákkal és az aromával. Kenjük rá a már kihűlt tésztánkra.

WP_20160617_12_21_31_Pro
A fehérjéket verjük fel, majd adjuk hozzá a porcukrot, keverjük tovább, s tegyük fel gőz fölé. Adjuk hozzá a habfixálót és keverjük tovább egy jó 4-5 percig. 
Kenjük rá a sárga krémünkre.

WP_20160617_12_59_25_Pro
Csurgassuk le olvasztott csokival, vagy olvasszuk össze a hozzávalókat és öntsük le a csokiöntettel. 

WP_20160617_13_08_42_Pro
Egy régebbi sütésből

2013-08-31-1734

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!