IvecCake

Sajtgombóc leves

Csak ajánlani tudom a kezdő szakácsoknak. Bár én nem vagyok olyan kezdő a konyhában, de főzni még mindig ritkábban szoktam, mint sütni. Főleg levest. A múltkor készítettem paradicsom levest, az is meglepően finom lett. 🙂 De nem olyan, mint a nagymamámé, az tuti. 
Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom. 🙂
Az adag kb. 3 emberre szól. 

WP_20160621_12_11_57_Pro
– kicsi olaj
– 1 szál újhagyma, vagy fél fej vöröshagyma 
– 1 csipet só
– 2 csipet fehérbors 
– 1 nagyobb sárgarépa
– 1 kisebb zellergumó
– 1 ek. liszt
– 1 l víz delikáttal és/vagy csirkeleves porral ízesítve

– 25 dkg sajt
– 2 tojás
– 2 ek. liszt
– só
– fehérbors
– szerecsendió

Vágjuk fel apróra a hagymát és dinszteljük le az olajon, sózzuk, borsozzuk. Csíkozzuk fel, kb. gyufaszál méretűre a répát és a zellert, majd adjuk hozzá a hagymához. Kicsit süssük együtt őket, húzzuk le a tűzről és keverjük el az egy ek. liszttel. Engedjük fel a vízzel és ízesítsük. 
Főzzük addig, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

WP_20160621_10_03_38_Pro
A sajtot reszeljük le, keverjük hozzá a többi hozzávalót,

WP_20160621_10_05_26_Pro
WP_20160621_10_07_13_Pro
majd mikor kész a leves, vizes kézzel formáljunk bele kis gombócokat.

WP_20160621_10_23_22_Pro
Főzzük még 5-6 percig. Akkor jók a gombócok, ha feljönnek a leves tetejére. 

WP_20160621_10_29_52_Pro
WP_20160621_12_12_04_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!