IvecCake

Vaníliás krémtúró

A jelszavak ugyanazok. Finom, gyors, könnyű, hideg 🙂 Nagyon szeretem a krémtúrót, amit lehet kapni a boltban. Persze ennek kb köze sincs hozzá, mert ebben van valami, ami nem mű.. 🙂 
Kb 3 nagyobb adagnak felel meg a recept

WP_20160623_21_21_59_Pro
– 2 sárgája
– 1 ek. étkezési keményítő
– 2 dl habtejszín
– 1 rúd vanília – ha nincs, aroma plusz vaníliás cukor
– ízlés szerint cukor
– 25 dkg túró
– 1 reszelt citromhéj
– ízlés szerint mazsola

WP_20160623_21_22_17_Pro
A tejszínt melegítsük fel a vanília rúddal. Ha nincs akkor csak magába. A tojások sárgáit keverjük habosra a cukrokkal, majd adjuk hozzá a keményítőt. Folyamatos keverés mellett öntsük bele a meleg tejszínbe. Főzzünk belőle sűrű pudingot, de ne forraljuk fel. Keverjük folyamatosan!

WP_20160623_15_35_29_Pro 
Ha kész, keverjük bele a túrót.

WP_20160623_15_41_41_Pro 1
Lehet turmixolni is, ha teljesen krémes állagot akarunk.

WP_20160623_15_42_15_Pro
Reszeljük bele a citrom héját és keverhetünk bele mazsolát is.
Hűtőbe hűtsük le. Egész kemény lett az állaga a végére, simán lehetett fagylaltos kanállal szedni.

WP_20160623_21_22_24_Pro 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!