IvecCake

Őszibarack befőtt

Voltam lent nagymamáméknál. Van náluk korán érő őszibarack fa és kaptam vagy 10 kg-t. Azért csak annyit, mert csomagokkal többet nem bírtam felhozni Pestre. Szóval lett ebből a 9 kg barackból (1 elfogyott..:))) ) lekvár és befőtt. 2 db 2l-es és 4 db 1 l-es üveg lett belőle. 

WP_20160802_10_30_40_Pro
– magostul mindenestül kb. 4-4,5 kg barack
– 460-600 g cukor (én tettem bele vaníliás cukrot is)
– vanília rúd kikapart belseje is mehet, ha van 
– befőzési tartósítószer (én egy 4 kg-os és még egy fél ilyen zacskóval tettem bele)
– 2-2,5 l víz 

A barackokat mossuk meg alaposan, kétszer legalább. Ha valaki jobban szereti úgy, akkor pár percre forró vízbe mártva könnyen le lehet húzni a héját. 

WP_20160802_09_45_35_Pro
Vágjuk félbe, magozzuk ki, majd még egyszer félbe. Tehát negyedeljünk. 

WP_20160802_10_24_28_Pro
Mossuk ki az üvegeket, pakoljuk bele a barackokat.

WP_20160802_10_30_50_Pro
A cukrot keverjük el a tartósítóval és a vízzel, majd forraljuk fel. Mikor felforrt kanalazzuk bele az üvegekbe a levet. Zárjuk le szorosan folpack-al, csavarjuk rá a tetőt és fordítsuk fejjel lefelé.

WP_20160802_11_06_12_Pro
Egy lábasba tegyünk újságpapírt, engedjünk bele vizet és tegyük fel a legkisebb lángon melegedni. Mikor már nem jéghideg, állítsuk bele a befőtteket fejjel már felfelé és csak addig (!) főzzük, még mindig a legkisebb lángon, ameddig el nem kezd gyöngyöződni a víz, tehát nem forrt még fel.

WP_20160802_11_07_18_Pro 1
Vegyük ki, és tegyük dunsztba (pokrócba bugyoláljuk be és hagyjuk így 2-3 napig).

WP_20160802_12_31_56_Pro
WP_20160804_11_05_08_Pro

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!