IvecCake

Őszibarack lekvár

A már lejjebb említett barackokból lekvár is készült. 

WP_20160802_15_04_01_Pro 1
– kb. 5,5 kg barack
– 2 citrom leve
– 2 kg cukor – ezt én sokallom
– 3 csomag vaníliás cukor
– 2 púpozott tk. nátrium benzoát

A barackokat alaposan megmossuk, az üvegeket kimossuk. 

WP_20160802_09_45_50_Pro
Meg lehet hámozni a barackot, de ezt én most nem tettem meg. Vágjuk fel kisebb darabokra és főzzük forrástól számítva, jó 20-25 percig.

WP_20160802_13_03_54_Pro
WP_20160802_13_13_08_Pro
Ekkor öntsük hozzá a cukrokat és ismét főzzük forrástól számítva 20 percig. Öntsük hozzá a citromlevet. Turmixoljuk össze botmixerrel, vagy még az elején főzés előtt le lehet darálni.

WP_20160802_14_21_47_Pro
A nátrium benzoátot egy külön kis tálban keverjük el 2-3 ek. lekvárral, majd öntsük hozzá a többihez. Keverjük el alaposan. 
Meleg vízbe állítsuk bele az üvegeket, majd kanalazzuk bele a lekvárt.
Zárjuk le szorosan folpack-al, majd a tetővel és állítsuk fejjel lefelé egy jó 5 percre. 

WP_20160802_14_41_40_Pro
WP_20160802_14_40_46_Pro
WP_20160802_15_03_54_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!