IvecCake

Bedobálós karfiol

 Még soha nem csináltam savanyút. Nagynénémtől kaptam egy receptet. 15 l vízhez. 😀 Én leszűkítettem nagyjából 2 l-re. Az ízesítés ízlés dolga. Nekem sikerült, ahogy sikerült, mivel nem tudom milyen ízűnek kellene lennie. 😀 

WP_20160818_12_39_47_Pro
– 2 közepes nagyságú karfiol
– 2 l víz
– 1 dl 10%-os ecet
– mustármag
– koriander
– kapor
– babérlevél
– 3 dkg só
– 9-10 ek. cukor, de lehet helyette édesítő (15 l vízhez 450 szem édesítőt kaptam :D) 
– 1 kk. borkén (nem borkősav, az állítólag másra kell)

A karfiolt szépen vagdossuk el nagyjából egyenletes rózsákra, majd mossuk meg.

WP_20160818_12_13_49_Pro
Rakosgassuk bele az üvegekbe, közbe szórjuk bele a mustármagot, a koriandert, a kaprot és a babérlevelet ízlés szerint! 

WP_20160818_12_45_18_Pro
A vizet keverjük el az ecettel, a sóval a cukorral és a borkénnel. Majd kanalazzuk rá a karfiolokra és zárjuk le alaposan.

WP_20160818_12_45_12_Pro
Kb. négy hét múlva lehet enni, majd akkor megírom milyen is lett. 🙂 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!