IvecCake

Káposztával töltött almapaprika

Hihetetlen, hogy bent a városban csak több órás keresgélés után tudtam venni almapaprikát.. 
Ebből is ez az első, lett amilyen lett. 🙂 A receptet vidékről kaptam, csak jó lehet. <3 Egy 3 l-es és két kisebb üveggel lett. Az utolsó üvegbe már csak 3 db paprika került.

WP_20160818_11_55_18_Pro
– 1,5 kg almapaprika (ennyit vettem, nem kicsumázva ennyi)
– 3 l víz
– 1-1,5 ek. só
– 5-6 kanál cukor
– 3-4 ek. 20%-os ecet
– 1 kk. borkén
– mustármag
– koriander
– köménymag
– erős paprika
– 1 nagy fej káposzta

A káposztát, ha nem vagyunk ügyesek, illetve türelmesek gyaluljuk le. Az én apukám szakács, szóval neki meg se kottyant felaprítani pár perc alatt.. 🙂 

WP_20160818_10_51_39_Pro
Sózzuk be alaposan és hagyjuk állni. 
A paprikákat mossuk meg, majd csumázzuk ki. 

WP_20160818_10_34_56_Pro
WP_20160818_10_50_51_Pro
A káposztát nyomjuk ki a levéből, majd töltsük bele a paprikákba. Ne sajnáljuk. 🙂

WP_20160818_11_22_09_Pro
WP_20160818_11_33_44_Pro
Rakosgassuk bele az üvegbe a paprikát. Mivel nekem maradt fent káposzta én az aljára előbb betettem azt, majd arra a paprikát. Mikor félig megtelt a üveg, szórjunk mindegyikbe mustármagot, koriandert, köménymagot, illetve karikázhatunk bele mindenféle színű erős paprikát. Nekem volt itthon pár jó erős cseresznyepaprikám savanyítva, tettem az üvegekbe abból is egy-egy felet.
Rakjuk tele az üvegeket. 

WP_20160818_11_42_31_Pro
A vizet keverjük el a sóval, cukorral, ecettel és a borkénnel, majd kanalazzuk rá a paprikákra. 3-4 hét múlva fogyasztható. (Remélem 😀 )

WP_20160818_11_55_36_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!