IvecCake

Hamis Lúdláb torta

Ki kell emelnem, nem az eredeti recept! Az eredeti krém, párizsi krém, benne konyakmeggy, rajta csokoládé bevonat. Lúdlábszeletként felszeleteljük, s minden szeletet egyenként mártunk csokiba, majd kapszliba tesszük.
Nem volt időm, hogy azt elkészítsem, így lett belőle egy egyszerűsített változat, de nagyon finom. 🙂

WP_20160821_13_51_00_Pro
Piskóta tészta:
– 3 tojás
– 6 dkg cukor
– 4 dkg liszt
– 2 dkg kakaópor
– rumaroma

Krém:
– 200 g étcsoki
– 4 dl habtejszín
– 2 ek. porcukor

– meggy/cseresznye befőtt
– díszíteni, ha van friss meggy/cseresznye

Teteje:
– 50 g étcsoki
– 40 ml habtejszín

A piskótát megsütjük tortakarikában. 
A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd az olvasztott csokihoz öntjük óvatosan, alaposan elkeverjük, öntsük hozzá a porcukrot is. Hűtsük ki és tegyük be a hűtőbe legalább 4 órára.

WP_20160819_12_51_16_Pro
Mikor elég sűrűvé vált, keverjük habosra a habverővel, de  vigyázzunk, ne keverjük túl. 

WP_20160819_17_35_22_Pro
Tegyük vissza a piskótát a karikába, majd rétegezzük rá a krém negyedét.

WP_20160819_17_35_29_Pro
A szélére (szeletenként) tegyünk 1-1 szem kimagozott meggyet/cseresznyét,

WP_20160819_17_39_10_Pro
majd kenjük rá a maradék krémet.

WP_20160819_17_41_11_Pro
Helyezzük vissza a hűtőbe legalább 2 órára. 
Végül megolvasztjuk az 50 g csokit mikróban, a tejszínt felforraljuk és összekeverjük.

WP_20160819_17_29_38_Pro
Hagyjuk, hogy hűljön ki, de még lehessen kenni, s öntsük rá a süti tetejére. 
Díszítsük meggyszemekkel. Én magozatlan meggybefőttel díszítettem. Tegyük vissza a hűtőbe, majd lehet szeletelni. 🙂 

WP_20160821_13_51_16_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!