IvecCake

Burgonyabundás tarjaszeletek

Kicsit macerásabb elkészíteni, legalábbis én utálok reszelni. Krumplit reszelni. 😀

WP_20160902_12_58_05_Pro
– 50 dkg sertéstarja
– 5 közepes burgonya
– 2 ek. finomliszt
– 2 tojás
– 4 gerezd fokhagyma
– só 
– bors
– 150 g tejföl
– 10 dkg reszelt sajt 
– liszt a panírhoz

A húst felszeljük vékony szeletekre, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 

WP_20160902_11_53_29_Pro
A krumplikat megpucoljuk, lereszeljük a kisebb lyukú reszelőn. Besózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen. 
Kinyomkodjuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat a fokhagymát, végül a 2 ek. lisztet.

A hús szeleteket előbb lisztbe, majd ebbe a masszába mártjuk. Ki lehet sütni olajban a tűzhelyen, de én zsíral megpakolt tepsibe tettem és benyomtam a sütőbe légkeverésre 180-190°C-ra. Kb 20-25 percig süthettem.

WP_20160902_12_26_40_Pro
Amikor tálaljuk, fokhagymával, sóval és borssal összekevert tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
A körete krumplipüré volt, de tökéletes hozzá a rizs is. 🙂 

WP_20160902_12_58_17_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!