IvecCake

Fahéjas körtebefőtt

Újabb őszi recept. 🙂 <3 
Kaptam egy adag körtét a nagyimtól 🙂
Az én adagom megpucolva volt 2,5 kg, ebből lett 5 üveg. A szirupot azzal az aránnyal csináltam, amit megadok, csak nyilván nekem maradt belőle.

WP_20160903_12_48_37_Pro
– 4 kg körte (megpucolva)
– 2 l víz
– 50 dkg cukor
– 10 dkg vaníliás cukor 
– vaníliarúd
– pár db egész szegfűszeg
– befőtt tartósító 4 kg gyümölcshöz 
– 8 g citromsav
– fahéjrúd

A körtéket mossuk meg, pucoljuk meg, majd vágjuk fel csíkokra, közbe vágjuk ki a csumáját. 

WP_20160903_11_33_46_Pro
A vizet tegyük fel forrni a cukrokkal, a vaníliarúddal és a tartósítóval. Mikor felforrt, tegyük bele a körtéket és főzzük őket 2-3 percig. 

WP_20160903_11_59_43_Pro
Szedjük ki egy szűrő segítségével, forraljuk újra fel a szirupot, tegyük bele a citromsavat. 
A körtéket pakoljuk bele az üvegekbe, szórjunk rá szegfűszeget és állítsunk bele fahéjrudakat. A fahéjtól barnává válik majd a leve. Apukám a pálinkába szokott fahéj rudat állítani, szép lesz a színe és finomabb is. 🙂 

WP_20160903_12_13_21_Pro
Öntsük fel a sziruppal, (én meleg vízbe szoktam állítani az üvegeket, ne robbanjanak szét véletlenül sem, amikor valami forrót teszek beléjük)

WP_20160903_12_14_00_Pro
WP_20160903_12_18_28_Pro
zárjuk le alaposan, fordítsuk őket fejjel lefelé kb. 10 percre,

WP_20160903_12_26_59_Pro
WP_20160903_12_26_16_Pro
majd dunsztoljuk őket 1-2 napig. 

WP_20160903_12_52_51_Pro
WP_20160903_12_48_27_Pro
WP_20160903_12_48_11_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!