IvecCake

Őszi magvas-csokis muffin mogyoróöntettel

 Ideje ráhangolódni az őszre. 🙂 Jöhetnek a diós, almás, tökös sütemények.. 🙂 Többek között ilyen a magvas muffin is. 🙂

WP_20160909_11_14_41_Pro
– 25 dkg liszt
– 4,5 dkg kakaópor
– fél tk. szódabikarbóna
– 2 tk. sütőpor
– negyed tk. só
– 1 tojás
– kb 3 dl tej
– 2 ek. olaj
– 1 tk. vanília aroma
– 1 tk. mogyoró aroma
– 1 tk. csoki aroma
– 1 tk. rum aroma
– 28 dkg cukor
– 2 cs. vaníliás cukor
– apróra vágott mogyoró
– apróra vágott dió
– lehet bele apróra vágott mandulát is tenni
– apróra vágott csokoládé, vagy csoki csepp

– olvasztott csoki
– 1/3 csésze barna cukor
– 1 ek. liszt
– apróra vágott mogyoró
– 2 ek. olvasztott vaj

WP_20160909_11_20_10_Pro
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A muffin formákat olajozzuk, vagy vajazzuk ki. Lehet bele tenni muffin kapszlikat is, de én azokat annyira nem használom. Amikor sülnek a kis sütik, átáztatják, elveszik a szép mintája. Maximum már sütés után szoktam belerakni őket, ha viszem valakinek vendégségbe. 🙂
A száraz hozzávalókat keverjük el egy tálban.
A tojást keverjük habosra a cukrokkal, majd adjuk hozzá az aromákat. Öntsünk hozzá 1 dl tejet, majd mikor elkeverődött, kapcsoljuk le a gépet és kézzel dolgozzunk tovább. Öntsünk hozzá még 1 dl tejet és szitáljuk bele a lisztes keverék felét, keverjük el alaposan, majd mehet hozzá a maradék száraz anyag és ezután látjuk majd, hogy kell-e még bele 1 dl tej.
A mogyoró, ha sós, mossuk le, majd vagy vágjuk össze, vagy daráljuk le. Tegyünk így a dióval és a mandulával is, majd keverjük bele az apróra vágott csokival együtt. 
Adagoljuk ki a formákba. Kb. félig tegyük a masszát. 

WP_20160909_11_14_49_Pro
A mogyorós öntethez – amiről azt hittem, hogy olyasmi, mint pl. a barna kéreg az almás kuglófon, de sokkal masszívabb, bár én több liszttel csináltam 🙂 – csak keverjük el az olvasztott vajat a cukorral, a liszttel és a mogyoróval.
Tegyünk a még nyers massza tetejére az öntetből, s süssük kb. 20 percig (tűpróba). 
Én nem tettem mindegyik tetejére szószt, azokat kihűlés után lecsorgattam olvasztott csokival, de lehet rá szórni darált diót/mogyorót, vagy akármit. Fantázia 🙂 

WP_20160909_11_15_27_Pro
WP_20160909_11_20_23_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!