IvecCake

Csokis diós keksz

Mivel elkezdődött a suli, elkezdtem sütni különböző ropogtatni valókat, hogy legyen energia utánpótlásom. 🙂 Ilyen volt múlt héten a műzli szelet is. Kb 40 db lett belőle.

WP_20160911_11_36_13_Pro
– 10 dkg liszt
– fél csomag sütőpor
– 3 ek. kakaópor
– 10 dkg dió
– 10 dkg zabpehely
– 13 dkg vaj
– 8 dkg cukor
– 2 dkg vaníliás cukor
– 10 dkg étcsoki 
– 2 tojás 

WP_20160911_11_35_38_Pro
A vajat olvasszuk meg, keverjük el benne a cukrot. Egy tálban keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd öntsük bele a cukros vajat. Lehet bele önteni fahéjat is. Keverjük, el mehet bele a durvára darált dió és a zabpehely, majd a tojások és a csoki darabok. 

Sütőpapíros lemezen süssük 180°C-on kb 10 percig.  

WP_20160911_10_33_59_Pro
A hűtésnél ne pakoljuk őket egymásra, mert összeragadnak.

WP_20160911_11_35_21_Pro
WP_20160911_11_35_52_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!