IvecCake

Sajtos csiga

Semmi kelesztés, hajtogatás, csak gyúrás, nyújtás, tekerés és kész. 🙂 Ez is tökéletes reggeli a suliba, ha rövid a napom.
26 db lett belőle.

WP_20160918_12_14_42_Pro
– 25 dkg liszt
– 25 dkg vaj
– 70 ml tejföl (ha kell még, akkor lehet bele tenni)
– 1 mk. só
– 1 sütőpor
– 1 sárgája
– 15 dkg sajt

WP_20160918_12_15_13_Pro
A lisztet összegyúrjuk a tejföllel, sóval, sütőporral, sárgájával és a vaj felével. Tegyük be a hűtőbe dermedni. 
Kb. 1 óra múlva vegyük két felé a tésztát és nagyjából téglalap alakúra nyújtsuk ki.
A maradék vajat keverjük össze a reszelt sajttal, s kenjük rá a kinyújtott lapokra. Tekerjük fel őket és mehetnek vissza a hűtőbe.
Daraboljuk fel, majd sütőpapíros tepsin 180°C-on kb. negyed órát süssük. (légkeveréses sütő) 

WP_20160918_11_03_22_Pro
WP_20160918_11_24_14_Pro
WP_20160918_12_14_32_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!