IvecCake

Túrós krémes

 Tényleg krémes. 🙂 Gyorsan kész volt, finom és laktató! 🙂
Egy kisebb tepsi adag lett belőle, de a nagy tepsi hátulján sütöttem, ott nyújtottam ki kényelmesen ekkorára. 🙂

wp_20160925_19_50_15_pro
– 25 dkg liszt
– 15 dkg porcukor
– 5 dkg vaj
– 1 cs. szódabikarbóna
– fél csomag sütőpor
– 2 tojás

– 30 dkg porcukor
– 25 dkg vaj
– 50 dkg túró
– 2 csomag vaníliás cukor
– ha szeretitek, akkor mazsola
– 1 sárgája
– 2 cs. vanília puding
– 6 dl tej

– 20 dkg tortabevonó csoki

wp_20160925_19_49_57_pro
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Kicsi liszt lehet, hogy kell még bele, ha kicsit ragad. De tényleg kicsi! 🙂
Sütőpapíros tepsi háton nyújtottam ki, de használtam alatta is, meg felette is lisztet. 180°C-on kb 5 perc alatt megsütjük, s teljesen kihűtjük. 
Főzünk egy vanília pudingot, tojássárgájával és vaníliás cukorral.
A porcukrot kikeverjük a vajjal és a túróval, majd a teljesen kihűlt pudingot is hozzákeverjük. 
Az egyik lapot belehelyezzük a tepsi aljába, s rákenjük a krémet. Mehet a krémbe egyébként egy pici citromlé is. 🙂 
Tegyük rá a másik lapot a krémre, s kicsit nyomkodjuk le.

wp_20160925_15_56_42_pro
Kenjük rá az olvasztott csokit, hűtsük le, majd pár óra után szeletelhetjük. 

wp_20160925_15_59_39_pro
wp_20160925_19_49_16_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!