IvecCake

Párizsi krém

Nagyon sok sütibe fel lehet használni ezt a krémet. 🙂 A Lúdláb tortának pl. ez a krémje, vagy a Tátra csúcsnak, vagy a csokitortát is lehet ezzel készíteni. Nem régen sütöttem egy hamis Lúdlábat, de most el fogom készíteni az eredetit is. 🙂
Semmi szemet gyönyörködtető fotót nem tudok ebbe a posztba beszúrni, csak a kemény valóságot, hogy  mik a fázisok. 🙂 
Én 3,5 dl tejszínnel,  50 dkg cukorral, 20 dkg kakaóval, és fél kg vajjal készítettem egy tortára és egy sütire, de megadom az alapreceptet.

– 7 dl tejszín
– 1 kg cukor
– 40 dkg kakaópor – min. 22%-os 
– 1 kg vaj

A tejszínt forraljuk fel a cukorral. Be fog sűrűsödni, akkor jó. 🙂 

wp_20160928_10_32_36_pro
Vegyük alacsonyabb lángra a gázt, majd szitáljuk bele folyamatos keverés mellett a kakaóport. Ezzel is főzzük kicsit alacsony lángon, folyamatosan kevergetve.

wp_20160928_10_41_35_pro
Én megvártam, míg kihűlt,

wp_20160928_10_48_39_pro
s utána adtam hozzá a vajat és habosítottam ki, de ha véletlenül akad otthon egy fondángép, akkor csak a vaj negyedét tegyük bele, engedjük át rajta, majd a kihűlt masszába keverjük bele a többi vajat. 😀 

wp_20160928_18_57_48_pro
Tároljuk hűtőben, eláll egy darabig. Felhasználás előtt vegyük ki egy órával legalább a hűtőből, s érdemes újra áthabosítani alaposan. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!