IvecCake

Alma blondie

Inkább brownie a színe alapján. 🙂 Tipikus ámerikai süteménynek tűnik nekem. Amúgy nagyon finom. 🙂 Szezonja is van.

Kívül ropogós, belül puha. 
Ez a brownie titka. 🙂

wp_20161007_11_59_38_pro
Egy kisebb méretű tepsire írom az adagot. A csésze egy olyan adag, amit mi kinevezünk csészének. Én egy 2,5 dl-es bögrét használtam.

wp_20161007_11_59_50_pro
– fél csésze olvasztott vaj
– 1 csésze barna cukor
– 1 csésze kristálycukor
– 2 db tojás
– vanília aroma
– picike só
– 1,5 tk. fahéj
– egy csomag sütőpor + tettem bele pici szódabikarbónát
– 2 csésze liszt
– 2 db kockázott alma
– 2 nagy marék dió darálva
– 2 ek.cukor
– 2 ek. fahéj

wp_20161007_11_56_41_pro
Vajazzuk ki a tepsit. Keverjük össze az olvasztott vajat a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, az aromát, a fahéjat, a sót és a sütőport. A lisztet szitáljuk bele, majd dobjuk hozzá az almát és a darált diót. Öntsük bele a masszát a tepsibe, egyengessük el. Viszonylag masszív lett, úgyhogy egy nagyon pici tejet kevertem hozzá.

wp_20161007_10_19_47_pro
Szórjuk meg fahéjas cukorral és süssük 33 percig kb. 180°C-on brownie állagúra. Elképzelhető, hogy hamarabb megsül. Kívül ropogós, belül puha! 🙂 

wp_20161007_12_00_08_pro
wp_20161007_12_00_26_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!