IvecCake

Lúdláb, az eredeti

Nem régiben már elkészítettem egy hamis változatot, ahol egyszerű tejszínes csokis krém volt felhabosítva, de megérte megsütni az eredetit, mert nagyon finom a krémje! Ez a varázslatos krém a párizsi krém, ami egyben pl. a szintén nem rég elkészítette Tátra csúcs töltőanyag is.  A képen szereplő tortán nem annyi krém van, mint amennyit feltüntetek a receptben, hanem kevesebb! Kb. a fele, ugyanis a másik felét a Tátra csúcsra használtam el. 🙂 

14543604_824225811048236_97270445_n
Piskóta tészta
– 3 tojás
– 6 dkg cukor
– 4 dkg liszt
– 2 dkg kakaópor
– rumaroma

Párizsi krém (szerintem maradni fog a krémből.. de ez kinek baj?! 🙂 )
– 3,5 dl tejszín
– 50 dkg cukor
– 20 dkg kakaópor
– 50 dkg vaj

– meggy/cseresznye befőtt
– étcsokoládé olvasztani

A piskótát megsütjük a már megszokott módon. A párizsi krémet elkészítjük. Érdemes  pár nappal hamarabb elkészíteni, s használat előtt újra felhabosítani. 
A piskótára kenjük rá a krém negyedét, majd szeletenként nyomjunk bele a krémbe 1-1 meggy szemet a karika szélére.

wp_20161002_17_32_27_pro
Kenjük rá a maradék krémet és hűtsük ki alaposan. Olvasszunk csokit vízgőz fölött, majd húzzuk be vele a hideg tortánkat. 
Lehet hagyni krémet stufniknak díszíteni, s abba 1-1 meggy szemet belenyomni. 

jfhffhf

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!