IvecCake

Bögrés almás muffin

Kis muffin sütőformában készültek a drágák. Így ebből az adagból 35 db mini muffinka lett. Csak egy gyors süti, fél óra alatt nagyjából kész is van! 🙂 És nem utolsó sorban, őszi! A bögre az, amit te kiválasztasz bögrének, de nálam jelen esetben egy 2,5 dl-es egyed. 
A recept a Vénusz margarin facebook oldaláról van, pontosabban egy játékából. 🙂 

wp_20161011_16_48_08_pro
– 1 bögre liszt
– 1 alma reszelve
– 2 tojás
– fél bögre cukor
– egy csomag sütpor
– 1 tk. fahéj
– fél bögre vaj

wp_20161011_16_48_29_pro
A lisztet keverjük el a fahéjjal és a sütőporral. A tojást habosítsuk ki a cukorral, lehet bele csempészni vanília cukrot, illetve vanília aromát. Keverjük hozzá a vajat is, majd a reszelt almát. Szitáljuk bele a száraz hozzávalókat.

wp_20161011_16_47_44_pro
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, a muffin formánkat, ha nem szilikonos, akkor vagy vajazzuk ki, vagy tegyünk bele muffin papírt – én nem szeretem, csak már a megsült muffinokat beletenni, mert elázik mindig és csúnya – . 
Kb. 25 perc alatt szépen megsülnek. Fahéjas porcukorral hintsük meg, ha kihűltek. 🙂 

wp_20161011_16_49_50_pro
wp_20161011_16_48_49_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!