IvecCake

Tökös fahéjjas

Tipik amerikai sütemény ez is. 🙂 Kint mindenféle porok, pürék, lötyik, minden ami kell/nemkell/ a főzéshez-sütéshez. Tökpürét itthon is lehet kapni, arany – najó csak ezüst – áron, amerikai boltokban például. Én megoldottam magyarosabban, találékonyabban, olcsóbban, egészségesebben! 🙂 
Egy kicsit kisebb, mint egy közepes tepsi mérethez ez a recept arány tökéletes. 

wp_20161021_12_18_37_pro
– 4 tojás
– 1 2/3 csésze cukor (én barna cukorral készítettem)
– 1 csésze olaj
– 4,5 dl tökpüré
– 2 csésze liszt
– 2 tk. fahéj
– 1 csomag sütőpor
– 3 tk. szódabikarbóna
– picike só
– vanília aroma

wp_20161021_18_10_14_pro
– 12,5 dkg mascarpone
– fél csésze olvasztott vaj
– vanília aroma
– 2 csomag vaníliás cukor
– 1 csésze porcukor
– fél citrom leve

wp_20161021_12_18_26_pro
Vegyünk egy sütőtököt. Vágjuk ketté, szedjük ki a magjait, daraboljuk tetszés szerint, 180°C-on süssük b 40 percig. Tipp: sütőpapíron süssük, mert aztán vakargathatjuk a tepsit egy darabig..

wp_20161020_19_34_19_pro
Előnyben van, aki szereti a sütőtököt, mert nem kell mind pürésíteni. Kevesebb, mint a fele elég volt bőven a 4,5 dl-hez. Tehát be az aprítóba/turmixgépbe és kész is a püré. Eláll másnapig, ha esetleg este készítenénk el. 

Keverjük össze a száraz összetevőket. 
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, az olajjal, a tökkel és az aromával. Szitáljuk hozzá a lisztes keveréket. Vajazzuk ki a tepsit, a sütőt kapcsoljuk be 180°C-ra. Süssük majd, hogy nem 40 percig, de lehet lesz 43 is. Meg kell szúrni a közepét, a még ráragad a tészta a villára, akkor nem jó. Mikor kész, hűtsük ki teljesen, majd vágjuk ki egy tálcára a tepsiből.

wp_20161021_18_10_06_pro
A mascarponét (krémsajtot) keverjük el az olvasztott vajjal, az aromával, majd a citromlével, s végül a cukrokkal. Kenjük rá a süti tetejére.
Én narancsos csokit reszeltem még rá, illetve forgáccsal is megszórtam. Isteni finom! 🙂 

wp_20161021_12_18_04_pro
wp_20161021_18_10_45_pro
wp_20161021_18_09_38_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!