IvecCake

Halloweeni süti

Most szeretném az elején leszögezni, hogy akármennyire is divattá vált itthon a Halloween-ezés (bár még gyerekcipőben sem jár az amerikaiakhoz képest), én nem tartom a Halloweent. Nagyon szeretem feldíszíteni a szobám kis pókokkal, szellemekkel, faragok töklámpást, van hatalmas világító csontvázam, de kifejezetten nem ünneplem. Számomra a Mindenszentek létezik, amikor kint állok a temetőben a rokonok sírjánál és mécsest gyújtok és gyönyörködök és gondolkozom, míg sokan mások beöltözve buliznak erre-arra.
Persze szoktam készíteni Halloween témában sütiket is, el is hoztam most egyet. 
Kicsit pepecselős, idén nem is sütöttem ilyet, sőt tavaly sem, de ha valakinek van kis ideje és idege, akkor készítse el, mert finomnak viszont, nagyon finom. 🙂

2013-10-25-1918
– 35 dkg liszt
– kis pohár tejföl
– 6 dkg kakaópor
– 10 dkg vaj
– 10 dkg cukor
– 1 tojás
– 1 cs. sütőpor
– 1 citrom reszelt héja
– 2 csomag vaníliás cukor
– vanília / csoki aroma
– pici citromlé

– étcsokoládé olvasztva (lehet temperált csoki is, ahogy a diós tortámnál) 
– mogyorókrém vagy Nutella <3 
– dekorcukor (narancs, barna, citromsárga, fekete, sötét zöld…)

A cukrokat a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd folyton keverve mehet bele a tejföl, a citromhéj, s apránként a kakaós, sütőporos liszt. Gyúrjuk össze egy cipóvá, tegyük olajos zacskóba és pihentessük 1 órát a hűtőben. 
Helyezzük 2 sütőpapír közé, s nyújtsuk ki fél cm vastagra. Azért kell sütőpapír között, mert ragacsos. 
Kör alakú szaggatóval szaggassuk ki. Érdemes minden szaggatás előtt lisztbe mártani a formát. 
Sütőpapíros tepsiben süssük 180°C-on 10-15 percig. Hagyjuk kihűlni.

2013-10-25-1916
Vízgőz fölött olvasszuk meg az étcsokit. A sütiket helyezzük párba, s mindegyiknek mártsuk bele a felső korongját. Hagyjuk megdermedni a hűtőben. Az alsó korongokat kenjük meg a Nutellával, majd nyomjuk össze a már megdermedt tetejű korongokkal. Hagyjuk ismét hűlni, majd az oldalukat is kenjük be, s nyomkodjuk bele a színes szórócukros tálba. 

Tipp, amit még nem készítettem el, de egyszer lehet.. : Karácsonyra lehet fehér színű tésztával, fehér mogyorókrémmel, vagy vaníliás vajkrémmel betölteni, s zöld-piros-ezüst-kék-arany cukorba bemártani. 

2013-10-25-1915

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!