IvecCake

Halloween kekszek

Csak, hogy aktuális legyek, aztán lassan jönnek a karácsonyi sütik 🙂 <3 
Egyszerű, gyorsan össze lehet dobni díszítéssel együtt. 🙂 32-33 db lett belőle (viszonylag nagyok a formák)

wp_20161028_12_45_47_pro
– 140 gramm liszt
– 2 ek. kakaópor
– fél csomag sütőpor
– 1 csipet só
– 130 gramm cukor
– 2 csomag vaníliás cukor
– 115 gramm vaj
– 1 tojás
– csokoládé aroma
– 1 tk. fahéj
– 1 marék apróra darált dió

wp_20161028_12_46_12_pro
– 1 tojás fehérje
– 20 dkg porcukor
– ételfesték por vagy paszta 

wp_20161028_12_46_38_pro
A száraz hozzávalókat keverjük el alaposan, majd adjuk hozzá a vajat, a tojást és az aromát. Gyúrjuk, míg össze nem áll. Tegyük be egy kicsit a hűtőbe.
Mikor nyújtjuk, alaposan legyen lelisztezve alatta-felette, mert ragadni fog.
Szaggassuk ki tetszőleges formákra, 170°C-on süssük kb. 10 percig sütőpapíros tepsin. Ha vékonyabbra nyújtjuk, elég a 6-7 perc is. Figyeljünk nehogy odaégjen. 
Mikor kivesszük a sütőből, ne akarjuk rögtön leszedni a tepsiről. Várjuk, míg kicsit hűl, mert könnyen törik, mint a linzer, vagy a mézeskalács. 

A tojásfehérjét kezdjük el felverni magába, majd szépen adagonként adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük vele egy jó 4 percig. Aránylag elég kemény masszát fogunk kapni, ami kedvünk szerint színezhetünk, nyomózsákba tölthetünk, kenhetünk késsel…

wp_20161028_12_46_01_pro
wp_20161028_12_47_06_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!