IvecCake

Habos túrós

Nem volt mára betervezve a sütés, de nagymamám adott fagyasztott túrót és kiengedett, szóval muszáj volt elhasználni. Ráadásul nem bolti túró, hanem igazi házi. Más az illata, az állaga, az íze… nagyon finom 🙂 
50 perc alatt összedobtam. Unokatestvéremé a recept. 🙂

wp_20161105_10_58_46_pro
6 tojásos piskóta:
– 6 tojás
– 12 dkg cukor – egy zacsi vaníliás cukor
– 12 dkg liszt
– egy csomag vaníliás puding
– vanília aroma

wp_20161105_18_31_50_pro
– fél kg túró – én majdnem egy kilóval csináltam
– fél liter tejszín 
– 1 citrom leve 
– 20 dkg porcukor
– kicsi vaníliás cukor
– fél csomag habfixáló
– fél zacskó expressz zselatin, vagy egy kis csomag zselatin + langyos víz

wp_20161105_18_31_41_pro
A piskótát megsütjük, kihűtjük. 
A túrót kikeverjük, hogy ne legyen csomós, vagy összetörjük villával. Keverjük el benne a citrom levét. 3 dl tejszínt kezdjük el felverni, adjuk hozzá keverés közben az expressz zselatint, vagy keményre keverés után a langyos vízben eláztatott zselatint. A túróhoz keverjük hozzá a cukrot – fontos, hogy itt, mert levet ereszt nagyon -, majd a tejszínt is adagoljuk bele fakanállal. 
Kenjük rá a piskótára. A maradék 2 dl tejszínt verjük fel kemény habbá, adjuk hozzá a habfixálót, s kenjük rá a túróra. 
Szórjuk meg szórócukorral, vagy valami csokival. 

wp_20161105_10_58_24_pro

wp_20161105_18_32_16_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!