IvecCake

Őszi gofri

Még kicsit maradok az ősznél, de én már nagyon karácsonyi lázban égek. Életem első gofrijai és nem csalódtam, nagyon finom lett! 🙂 Persze teljesen más, mint a bolti… igazi, nem mű. 🙂 Érdemes kipróbálni! A melegszendvics sütőm könyvéből van a recept, fél adagot csináltam, ebből lett 9 db, itt a teljes adagot írom le, tehát durván 18 db lesz belőle.

wp_20161106_16_53_05_pro
– 25 dkg vaj
– 7,5 dkg cukor – én vaníliás cukrot és barna nádcukrot használtam
– 4 tojás
– 25 dkg liszt
– 1 tk sütőpor
– 1 tk. fahéj
– 125 ml langyos tej
– 3-4 db alma
– darált, vagy durva darabos dió és mandula

wp_20161106_16_53_15_pro
Keverjük a tojásokat habosra, adjuk hozzá a cukrokat, majd adagoljuk hozzá az olvasztott vajat. 
Keverjük bele a sütőport, majd felváltva a langyos tejet és a lisztet. Utoljára keverjük el benne az alma kockákat, a diót és a mandulát. Keverjük addig, míg sima tésztát nem kapunk.
A gofri sütőben süssük kb. 3 percig. 

wp_20161106_16_53_25_pro
Tálaljuk fahéjas porcukorral, alma lekvárral, Nutellával…. a lehetőség határtalan.

wp_20161106_16_53_40_pro
wp_20161106_16_53_50_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!