IvecCake

Csupa csokis süti

Ismét egy Vénuszos nyereményjáték, de most csak ezt az egy fajta sütit lehetett megsütni. Kritérium, hogy Vénusz sütőmargarinnal készüljön. Kicsit megspékeltem, került bele pici dió, csoki-vanília aroma és fahéj. Nagyon érzem már a Karácsonyt. Pár dísz már fent és mindenbe csempészek egy kicsi fahéjat.. 🙂 
Egy közepes tepsihez elég a recept. Nagyon morzsálódik, nem is tudtam olyan fotót készíteni, ahol ne látszódnának a morzsák… hát ez legyen a legnagyobb baj. 🙂

wp_20161108_20_15_01_pro
– 25 dkg vaj
– 30 dkg étcsokoládé (szerintem mehet bele több is)
– 20 dkg liszt
– 5 tojás
– 15 dkg cukor – ebből 1 csomag vaníliás cukor
– egy csomag sütőpor
– csipet só
– 15 dkg fehér csoki (mehet több is)

wp_20161108_20_16_12_pro
Az étcsokit olvasszuk fel vízgőz fölött, majd adjuk hozzá a vajat is és keverjük egyneművé. 
A tojásokat fehérítsük ki robotgéppel, majd keverjük hozzá a csokis masszát és a csipet sót. Szitáljuk bele a sütőporos fahéjas lisztet, a diót és az apróra vágott fehér csokit. 

wp_20161108_20_15_22_pro
Sütőpapíros/vajazott tepsiben süssük 170°C-on kb. 25 percig. Amikor kihűlt porcukorral, fehér csoki forgáccsal tálaljuk.

wp_20161108_20_15_09_pro
wp_20161108_20_16_05_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!