IvecCake

Fekete erdő újragondolva

Mindenki mindent újragondol, vagy van, amikor már túlgondol. Szerintem azt hívhatjuk újragondolásnak, amikor ugyanazokkal az ízekkel, esetleg plusz egy ízzel dolgozunk, ha már több átalakítás van benne, akkor az túl van gondolva.. De lehet nem nekem van igazam. 🙂 Nekem az új íz ebben a sütiben most a vanília. (mimás 🙂 mondjuk .. kókusz is lehetett volna) 
Teljes mértékig saját gondolatokból tettem össze a sütit. Szóval mondhatni saját recept. 🙂
Bár nem a kedvencem a Fekete erdő, de nem magamnak készítettem, szóval, mindent szeretni kell, legalább elkészíteni. 😀 
Fekete erdő torta recept >> itt << 

wp_20161112_11_06_44_pro
– 6 tojásos kakaós piskóta – egy nagy tepsiben szétterítve, úgy is szétcincáljuk 🙂 
          – 6 tojás
          – 12 dkg cukor
          – 9 dkg liszt
          – 3 dkg kakaópor
– 1 l habtejszín
– 2 csomag vaníliapuding
– 5 dl tej
– vanília cukor és cukor ízlés szerint a tejbe
– 6 dkg étcsoki
– pálinka
– 2 ek. porcukor
– meggybefőtt
– csokireszelék

wp_20161112_11_07_02_pro
A piskótát megsütjük, kihűtjük. A pudingot addig megfőzzük, ne felejtsünk el cukrot tenni a tejbe, kevergetés mellett kihűtjük.
A tejszínt felverjük, egy kisebb tálban elkeverünk belőle kb 2 dl-nyit a puding felével. 
Egy mély tálba beleszórjuk a piskóta negyedét, majd erre rákenjük a vaníliás pudingot.
Erre ismét egy negyed rész kakaós piskóta. A puding másik felét kicsit kevesebb tejszínnel elkeverjük,(1dl) majd szórunk bele meggyszemeket. Rákenjük a piskótára, s befedjük az egészet pluszban meggyekkel.
Majd egy negyed piskóta tészta.
A csokit olvasszuk meg vízgőz fölött, egy kisebb tálban keverjük el kb 2 dl-nyi tejszínnel, (a csoki ne legyen meleg) majd kenjük rá a piskótára. Erre újra egy réteg piskóta (az utolsó negyed), s fedjük be a maradék tejszínhabbal, amit előtte elkeverünk kis pálinkával és porcukorral, ha nem édesített alapból. 
Díszítsük csokireszelékkel, forgáccsal, cseppel, szórócukorral, meggyel… kinek mi 🙂 

wp_20161112_11_07_17_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!