IvecCake

Fehér csokis mézeskalács likőr

Imádom a likőröket. Tojáslikőr, kávélikőr.. 
Nagyon gyorsan elkészül! Eredetileg 8 dl lesz ebből az arányból, de ha valaki -én- nem olvassa el rendesen a receptet, akkor hirtelen lesz belőle több, mint 1 liter.. Ugyanis, valahogy azt, hogy 1 ek. pudingport átugrottam és beleöntöttem egy egész csomaggal.. 🙂 Na nem baj, több lett =) 

wp_20161118_20_19_18_pro
– 15 dkg fehér csokoládé
– 4 dl habtejszín
– 1 dl tej
– 1 ek. pudingpor – ha vanília likőr, akkor vaníliás, most fehér csokisat tettem bele –
– esetleg vanília rúd 
– 5 dkg cukor
– 1 zacsi vaníliás cukor
– fahéj
– őrölt szegfűszeg
– mézeskalács fűszerkeverék
– 2 dl vodka – nekem ehhez a sokhoz elég volt 3,5 dl vodka, szóval inkább előbb keveset, s ha kell még, akkor öntsünk bele – 

wp_20161118_20_13_26_pro
A tejszínt tegyük fel melegedni a cukrokkal, s tegyük hozzá a fehér csokit is. Olvasszuk össze az egészet. A tejjel keverjük el a fűszereket és a pudingport, majd öntsük hozzá a csokis tejszínhez, s melegítsük egy darabig, míg kicsit be nem sűrűsödik. 

wp_20161118_20_13_41_pro
Hűtsük ki, szűrjük át, öntsük bele a vodkát, keverjük el alaposan, töltsük üvegekbe, majd mehet a hűtőbe. 

wp_20161118_20_20_19_pro

wp_20161118_20_13_56_pro
wp_20161118_20_18_23_pro

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Jaj ennek nagyon örülök!! :)) Kellemes Ünnepeket! 🙂

  2. Mónika Major says:

    Köszönöm szépen!
    Megcsináltam amúgy,és fantasztikusan finom lett! Nagy sikere volt. Újra el kell készítenem! 🙂 Köszönöm a receptet!

  3. Papp Fanni says:

    Rendben ,koszonom

  4. két ek. pudingporral csináltad akkor? hát érdekes, mert nekem 1 csomag került bele véletlenül:D és 3,5 dl vodkával hígítottam és nem sűrűsödött be úgy
    nem túl hideg a hűtő? rázd fel alaposan :O

  5. Papp Fanni says:

    En dupla mennyiseget csinaltam a receptbol es osszesen 7dl vodkaval , tegnap kicsit meg higitottam alkohollal es kivettem a hutobol de meg mindig osszevan allva.Lehet nem kene bele annyi puding?:/

  6. szia! őszintén szólva én mindenből annyit tettem bele, mint amennyit leírtam, kivéve a pudingport, mert abból belement egy zacskó… 😀 szóval utána már érzésre szórtam bele fűszereket, megkóstolásnál érezni fogod 🙂 csokiból nem tettem bele sokkal többet utána, én inkább a mézeskalács ízt szerettem volna éreztetni 🙂

  7. szia! nálunk is besűrűsödött kissé, de felráztuk alaposan, kicsit kivettük a hűtőből. 🙂

  8. Mónika Major says:

    Szia!
    Az általad készített nagyobb mennyiséghez (3,5 dl vodka…)milyen arányban módosultak a hozzávalók? /tej, tejszín, csoki,stb…/
    Köszönöm szépen!
    Boldog, békés karácsonyt!

  9. Papp Fanni says:

    Szia! En elkeszitettem , beraktam a hutobe de teljsen bedermedt nem folyik!:( mit tudok tenni? Vodkaval mar nem akarom higitani tul eros lenne.:/

  10. Eszter Izsó says:

    Köszönöm szépen, kipróbálom! 😉

  11. Szia! Hú.. 🙂 hát, szegfűszegből szerintem egy kávéskanál elég lesz bele, fahéjból egy fél evőkanál kb..:) mézeskali fűszerkeverék, ha van, akkor szerintem abból mehet egy evőkanál
    Aztán, maximum, ha kevés, utóízesíted, de én ezeket annyira random teszem bele.. 😀 imádom a fahéj ízét, szóval én szerintem többet tettem bele

  12. Eszter Izsó says:

    Szia.Én elég rutintalan vagyok még, abban segítenél, hogy a fűszerekből kb.mennyi kell bele? Előre is köszi! 🙂

  13. btimke says:

    Mondjuk az alatt el is tűnik, úgyhogy végeredményben egészen értelmetlen volt a kérdésem 😀 😀 😀 köszi szépen a választ!!!!!

  14. Szia! 🙂

    Hát a kérdés jó. Mivel tejszínes, tartasd a hűtőben, de van benne vodka és szerintem az tartósítja. Egy 3-4 hetet én adnék neki. 🙂

  15. btimke says:

    Kedves IvecC! Remek ez a recept, biztos, hogy elkészítem az ünnepekre. Egy dolog még érdekelne, kb. meddig áll el így az ital? Válaszodat előre is köszönöm!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!