IvecCake

Csokiskodás

Valójában ez nem nagy ördöngösség. Szintén első ilyen próbálkozás, később jöhetnek a töltött csokik is. 🙂 

wp_20161125_18_05_41_pro
Temperált étcsokoládét, illetve fehér csokoládét használtam. A temperálásról itt és itt írtam már. A fehér csokit nem szakszerűen temperáltam, csak ahogy puffant, de jó lett! 🙂

wp_20161125_18_56_59_pro
Lehet ízesíteni az étcsokit fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel, levendula kivonattal, narancs kivonattal… a lehetőségek tárháza áll előttünk. 

wp_20161125_11_14_08_pro
Tehát felolvasztott állapotba állunk a csoki előtt. Formákba, – vagy táblásnak jó egy fagyis doboz tető is – kanalazzuk. Tetszés szerint le lehet szórni puffasztott dolgokkal, aszalt gyümölcsökkel, csokicseppel, díszcukorral, reszelt kandírozott narancshéjjal…. Hagyjuk megdermedni. Ad egy különleges ízt a csokinak a sok aszalt gyümölcs. Érdemes kipróbálni. 🙂 

wp_20161125_18_57_26_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!