IvecCake

Karácsonyi sütinyalóka / Oreo keksz

Rohamosan kezdem sütni a mindenféle karácsonyos süteményeket. Szerintem ez a legjobb időszak az évben. Ha kicsiket készítünk, akkor szerintem 40 db lesz belőle, de én nagyobbakat sütöttem, mert más volt vele a terv.. 🙂 Sütinyalókaféleség. cakepop. Első nekem, van hova fejlődni, de nem rossz! 😀 Akinek nincs végtelen türelme az ilyen pepecselős munkákhoz, annak nem biztos, hogy ajánlani tudom 😀 

wp_20161125_19_52_08_pro
– 1  1/4 csésze liszt
– 1/2 csésze kakaópor
– 1 tk szódabikarbóna
– 1/2 tk. sütőpor
– 1 csipetnyi só
– fél csésze porcukor
– fél csésze vaj 
– 1 db tojás

wp_20161125_19_57_23_pro
– negyed csésze vaj
– 1 csésze porcukor
– 4 ek. tejszín
– vanília cukor

wp_20161125_19_52_26_pro
– fehér csokoládé – hát 3 táblányi szerintem elment rá, de én pasztillákat használok és azt nem mérem, csak öntöm, ami megmaradt azt kiöntöttem bonbonnak. 🙂 
– marcipán
– ételfesték
– szívószál, vagy hurkapálcika

wp_20161124_19_35_31_pro
Nos. a képeken nem annyi szerepel, amennyi igazából lett belőle, de aki odaégeti -én-, az ne akarjon sokat enni. Mondjuk a legtöbbször nem is magam miatt sütök. 😀 
Készítsük el a krémet. A vajat a cukorral alaposan keverjük el, majd kanalanként adjuk hozzá a tejszínt és keverjük ezzel is egy darabig. Tegyük be a hűtőbe. 
A tésztához valókat gyúrjuk össze, úgy, hogy a tojást és a vajat előtte habosítsuk fel kicsit. 
Nekem elég lágy tészta lett belőle, betettem a hűtőbe, hogy könnyebb legyen szaggatni. Ha kekszet szánunk belőle, a sütipecsétet nem ajánlom, ugyanis van benne térfogatnövelő és nem fog látszódni, akkor inkább használjunk recés szélű szaggatót.

wp_20161125_19_51_38_pro
180°C-on süssük 5-6 percig (nekem 6 percnél a harmadik adag kicsi odalett), szóval nagyon figyeljünk rá. Amikor meleg, könnyen törik, hagyjuk hűlni a tepsin.
Vegyük ki a krémet is, hogy olvadjon, majd óvatosan – mert nekem itt is eltört vagy kettő nagy- töltsük be a kekszeket (kettőt ragasszunk össze) Én ebben a fázisban tapasztottam bele  a pálcikákat. Tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy alaposan meghűljön. 
Olvasszunk fehér csokoládét gőz fölött, de ne teljesen, vegyük le a gőzről és keverjünk még hozzá fehér csokit, kevergessük addig, míg el nem olvad alaposan – picit lehet csalni rámelegítéssel -, tulajdonképpen temperáljuk a csokit.. Mártsuk bele a keksznyalókákat, tegyük ki az ablakba ott gyorsan megdermed, majd marcipánnal kedvünk szerint díszítsük fel. 
Nem a legszebbek, nem pinterest minőség, de szerintem nagyon aranyosak lettek és valahol mindent el kell kezdeni… 🙂 

wp_20161124_19_34_55_pro
wp_20161125_19_51_21_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!