IvecCake

Forró csoki

Nagyon gyorsan össze lehet dobni, s 2-3 embernek elég is ez az adag. Sűrű, szóval utólag fel lehet hígítani tejjel, de akkor már inkább csokis tejnek mondanám.:) És úgy is nagyon finom! 🙂 Kihűlve pudingos állaga van, forraltam tejet és abba kanalaztam bele. 

15435711_708097279369556_1442425759_n
– 4 ek. kakaópor
– 2 ek. cukor, utólag, ha keserű valakinek, tehet bele cukrot
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 csipetnyi só
– 2 csésze tej
– tetejére tejszínhab, szórócukor, csokireszelék…

wp_20161212_16_26_34_pro
Ez egy alaprecept, amit aztán lehet ízesíteni kedvünk szerint csoki aromával, vanília aromával, fahéjjal, levendula kivonattal, rummal, kandírozott narancshéjjal.. 🙂 
A kakaóport keverjük el a cukrokkal és a sóval, majd öntsünk hozzá fél csészényi tejet, s habverővel kicsit keverjük át. Majd öntsük hozzá a maradék tejet és forraljuk fel, miközben néha megkevergetjük. 
Ha fahéjjal szeretnénk ízesíteni, azt a kakaóporhoz öntsük hozzá, ha aromával, akkor azt majd csak akkor, amikor már elzártuk a gázt, keverjük bele. Illetve az alkoholt is úgy érdemes. 
A pohár aljára lehet kanalazni kis mogyorókrémet, arra rá a csokit, jól elkeverni, tejszínhab a tetejére, valami finomsággal megszórni és már élvezhetjük is az ízeket! 
Egy hideg téli estén tökéletesen felmelegít és még jobban megadja a hangulatot az ünnepekhez! 🙂 

wp_20161212_16_26_02_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!