IvecCake

Citromos habkarika

 Most sikerült először – gyanítom a légkeveréses sütő miatt -, és nagyon tetszenek! 🙂 Finomak is. Bár kicsit sokáig kellett szárítani. Kb. 15 db lesz belőle, úgy gondoltam a sok süti mellé ennyi most elég lesz itthonra 🙂

wp_20161215_12_49_16_pro
– 2 fehérje
– 24 dkg porcukor
– egy negyed citrom leve
– 4 g étkezési keményítő
– pici vanília cukor/vanília aroma 
– por/paszta alapú ételfesték

wp_20161215_12_49_54_pro
A fehérjét és a porcukrot helyezzük vízgőz fölé, szűrőn át nyomjuk bele a citromot, s néha megkevergetve melegítsük fel 60°C-ra. Nekem van hőmérőm, ha nincs, akkor csípje meg a kisujjunkat, amikor belenyúlunk. Majd kezdjük el habbá verni a géppel. Közben öntsük hozzá az étkezési keményítőt, s az aromát. Keverjük magas fokozaton kb. 10-15 percig, majd töltsük át csillagcsöves habzsákba. Ha színeset szeretnénk, akkor még előtt keverjük bele az ételfestéket, ha csíkosat, akkor kenjünk az ételfestékből csíkokat a habzsák oldalára. Én egymással szembe kentem pirosat, s egymással szembe zöldet, így lett ilyen a habkarikám. Ha por alapú, akkor nagyon nagyon pici aromával, vagy vízzel keverjük el, hogy paszta féle állaga legyen. Az elején persze fehérek fognak kijönni. 

15537104_709662012546416_522184427_o
Sütőpapíros tepsire nyomjunk karikákat (2-3 sorosakat) és légkeveréses sütőben 70°C-on szárítsuk légkeverésen 2 órán át. Ha gázsütő van, akkor 80°C-on. Mikor kész, simán lejönnek a papírról és nagyon finom citromosak!

wp_20161215_12_50_02_pro
wp_20161215_12_53_02_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!