IvecCake

Mézeskalács

 Nagyon egyszerű recept, a liszt beleöntésétől az utolsó kalik kivevéséig másfél óra telt el. Plusz a díszítés ugye.. 🙂 De nem túloztam el. 
Rettentően könnyű kezelni a tésztáját, lágy, puha, könnyen nyújtható és isteni finom! Kb. 144 db lett belőle.

wp_20161215_18_44_12_pro
– 1 kg finomliszt (vagy 8 bögre /2,5 dl / )
– 30 dkg porcukor (1,5 bögre)
– 3 tk. szódabikarbóna
– másfél ek. mézeskalács fűszerkeverék
– 3 teáskanál fahéj – szeretem a fahéj intenzív ízét – 
– 30 dkg vaj
– 1 bögre méz 
– 3 db tojás

– 2 tojás fehérje
– 17 dkg porcukor
– fél kk. ecet
– por/paszta ételfesték
– cukorgyöngy
– olajos magvak …

wp_20161215_18_24_06_pro
Tehát a összekeverjük a lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával, majd hozzáöntjük a kissé megolvasztott vajat, a mézet, a porcukrot és a tál másik oldalára, ahol nincs porcukor, beleütjük a tojást. (becsomósodik a tészta)

wp_20150524_006
Ha van dagasztókar a gépen, akkor indítsuk el bátran – régen kézzel gyúrtam minden össze, de a tenyerem sajnos nem bírja nagyon, bár azt mondják, amit kézzel gyúrunk, sokkal finomabb, mert átveszi a szeretet részecskéket a tészta a kezünkből:)))) – 
Mikor kész, lisztezett nyújtódeszkán (én 3 részben készítettem) nyújtsuk ki őket kb. fél cm vastagra és szaggassuk ki tetszés szerint. Sütőpapíros tepsin, 180°C-on, a légkeveréssel 6 perc alatt megsültek.

wp_20151216_006
A fehérjét verjük fel kemény habbá a porcukorral és az ecettel. Töltsük habzsákba (előtte tetszés szerint színezhetjük) és díszítsük ki a kalácskákat. 

wp_20161215_19_43_31_pro
wp_20161215_18_43_59_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!