IvecCake

Sós magvas

Most, hogy lecsengett a karácsonyi láz -sajnos-, lassan jönnek újra a szürke hétköznapok, de előtte még itt egy Szilveszter. Bár én nem égek oly nagy lázban, de már nagyon kívánja a szervezetem a sós ízt a sok-sok sütemény mellett. Kaptam is egy receptet a sokat emlegetett nagyitól. Rém egyszerű és finom is. 🙂 Nem utolsó sorban sörkorcsolyának is nagyszerű, akár csak a sajtos tallér

wp_20161230_18_38_56_pro
– 80 dkg liszt
– 50 dkg vaj
– 2,5 dl tej
– 3 tk. só
– 1 tojás
– tökmag
– szezámmag
– napraforgómag 
– sajt 

wp_20161230_18_38_34_pro
wp_20161230_18_39_13_pro
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a tejjel és a sóval. Cipókba válasszuk, majd kinyújtjuk pár mm vastagra. Tetszés szerint formáljuk, én csíkokra vágtam, majd egész tojással lekenjük a tetejét. Rakosgassuk bele a sütőpapíros tepsibe, majd szórjuk meg tetszés szerint sajttal, vagy magokkal. 3-as fokozaton (170-180°C) 7-8 percig sütjük. 

wp_20161230_18_40_21_pro
wp_20161230_18_40_50_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!