IvecCake

Kókuszos tekercs

Azt hiszem, ideje elindítanom a 2017-es évet. Bár számomra ez elég nehézkesen megy, valamiért.
Kb. 35 db lesz belőle. A tésztája, mikor kenjük igen makacs, könnyen szakad, vigyázni kell vele. A kókuszos krémnek sütve olyan íze van, mint azt hiszem a Fornettinek van ilyen kókuszos valamije.
Beléptünk a farsangi szezonba, jöhetnek a különféle fánkok, mulatságok. Lesz majd fánk receptem is 🙂 Hamarosan itt a Valentin nap is. Tudom, sokan nem ünneplik, úgy különösebben mi sem, mindenesetre már arra is gondolkozom valami frappáns kis süteményen. Tavaly Fekete erdő tortát készítettem. 

wp_20170107_16_45_25_pro
– 46 dkg liszt
– 4 dkg kakaópor
– 26 dkg vaj
– 8 dkg porcukor
– picike só
– 4 sárgája
– 2 ek. tejföl
– 1 kk. sütőpor

wp_20170107_16_45_35_pro
– 4 fehérje
– 30 dkg porcukor
– 20 dkg kókuszreszelék

wp_20170107_16_45_53_pro
A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, majd pihentessük kb. fél órán át.
A fehérjéből verjünk kemény habot, majd szitáljuk hozzá a porcukrot, keverjük el azzal is alaposan. Vízgőz fölé helyezzük a tálat, keverjük ott is 4 percig, majd öntsük hozzá a kókuszreszeléket. 
A tésztát vegyük ketté, alaposan lelisztezett felületen nyújtsuk ki, kb 4 mm vékonyra. Kenjük meg a kókuszos krém felével, óvatosan, majd tekerjük fel, mint a kakaós csigát, vagy, mint a bejglit. 
Szeljük fel, 1 cm-es darabokra, majd sütőpapíros tepsire helyezve süssük, kb. 20-25 percen át 180°C-on. 

wp_20170107_17_09_20_pro
wp_20170107_16_44_40_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!