IvecCake

Sajtos tejszínes csirkés penne

Gyorsan elkészülő, rém egyszerű és laktató. 3 személynek bőven elég.

wp_20170109_14_22_30_pro
– 50 dkg csirkemell filé
– 5-6 marék penne tészta
– 1 kis konzerv csemegekukorica
– 2 dl főzőtejszín (én még öntöttem hozzá szerintem 1 dl-t később)
– 2 ek. liszt
– kis doboz tejföl
– 1 csomag petrezselyem
– 10 dkg tömlős krémsajt 
– 8 gerezd fokhagyma
– 3 ek. olaj
– 3 db babérlevél
– 1 csipet oregánó
– 1 csipet szerecsendió
– só
– bors

wp_20170109_14_22_00_pro
A tésztát főzzük ki sós – olajos vízben, kb 13 perc alatt.
A csirkemellet kockázzuk fel, s közepes lángos süssük az olajon. A fokhagymákat nyomjuk a hús mellé, majd ízesítsük az egészet sóval, borssal és a szerecsendióval. Adjuk hozzá a kukoricát és a babérleveleket, keverjük el alaposan. 
A lisztet keverjük el a tejföllel és a tejszínnel, majd öntsük rá a húsra. Nyomjuk bele a sajtot is. Főzzük még 5-6 percig, majd a legvégén adjuk hozzá az oregánót és a petrezselymet. 
A tésztát szűrjük le, s keverjük hozzá a húshoz.

wp_20170109_14_21_04_pro
wp_20170109_14_21_28_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!