IvecCake

Csoki tál

Nem mondom, hogy akkora sikertörténet, mert alig sikerült pár darab, de elsőre/másodikra nem is rossz 🙂 
A csokoládét meg kell ‘temperálni’. Azért írtam ”-jelben, mert az igaziigazi temperálás, az márványlapon történik, húzogatva-tologatva a csokit stbstb.. A temperálásról már írtam pl. az őszi diós tortámnál >> itt << 

wp_20170113_11_13_13_pro
Fújjunk fel lufikat, picire (amekkora tálat szeretnénk), vagy vízibombákat. A csokit temperáljuk meg, ez esetben ugye csak langyos a csoki. Fedjünk le egy tálcát sütőpapírral. Amíg hideg van, könnyebb a dolgunk.

wp_20170113_11_14_10_pro
Én a konyhaablaknál dolgoztam. Szóval adott egy lufi a kezünkben, s a megolvasztott csoki a tálban. Egy kiskanálnyi csokoládét csepegtessünk le egy helyre a sütőpapíron, picit kenjük szét kör alakban. A lufi alját mártsuk bele a csokiba, emeljük ki, hagyjuk picit csöpögni, majd mártsuk bele újra, megint csöpögjön egy picit, majd ismét mártsuk bele. Picike csöpögés és helyezzük rá a szétkent csokinkra. Azért jó hidegben dolgozni, mert minél hamarabb megköt a csoki, annál tutibb, hogy sikerül a művelet. 

wp_20170112_14_41_48_pro
Hagyjuk jól kidermedni, majd pukkasszuk ki a lufikat. A neten ez a lufi lejön rögtön a csokiról is, de el kell mondjam ez egyáltalán nem így van… legalábbis nálam nem. Nagyon óvatosan szedjük fel a papírról a tálkát, s húzzuk le a lufit a tál belsejéről. – na itt buktam el 🙂 –

wp_20170113_11_07_38_pro
Egyszer majd csak menni fog.. ha valaki vállalkozó szellemű, tudom ajánlani! 🙂 Ha van ötlet, meg lehet velem osztani! 😀 

wp_20170113_11_13_41_pro

Épp van itthon Somlói galuska, bele is szedtem a tálkába. 🙂 

wp_20170113_11_13_56_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!