IvecCake

Alap gofri

 Nagyon egyszerű recept, gyorsan elkészül és tetszés szerint ízesítjük, tálaljuk. Egyáltalán nem édes a tésztája, persze, tehetünk bele több cukrot.

wp_20170113_19_52_30_pro
– 3 tojás
– 4 dl tej
– 24 dkg liszt
– fél csomag sütőpor
– fél tk. só
– 5 dkg olvasztott vaj
– 1 cs. vaníliás cukor
– 2 ek. cukor
– 3 ek. kakaópor

wp_20170113_19_52_45_pro-1
A vajat olvasszuk meg tűz felett, majd zárjuk el a gázt. Keverjük hozzá a cukrot, tejet, majd a tojást. Végül szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport és adjunk hozzá fél tk. sót. Ha kakaósat szeretnénk, szitáljuk bele a kakaóport. Én fele arányban sütöttem, de foltosat is lehet készíteni.
Melegítsük fel a gofrisütőnket, majd merőkanállal adagoljuk bele. Ha nem lepi el teljesen a formát, akkor lyukas lesz, ha ellepi, akkor nem. 🙂
Ha szilikon sütőformánk van és sütőben készítjük, akkor töltsük meg szintén a formát, majd egy tepsire téve a szilikont, süssük 220°C-on kb 7-8 percig, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk állni 2-3 percet, fordítsuk ki a tepsire a formából és együk vissza még 2-3 percre, hogy a másik oldala is megpiruljon. 
Tálaljuk Nutellával, lekvárral, porcukorral, dióval, csokoládé öntettel, chatney-val….. 🙂 
Én most nem cicomáztam ki, mert ajándékba vittem, és nem akartam összemancsolni mindent. 

wp_20170113_19_52_55_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!