IvecCake

Raffaello szelet

 Könnyen összedobható és isteni. Nagyon hasonlít az íze az igazi kis Raffaello golyókéhoz. 


– 6 tojás
– 6 ek. cukor
– 6 ek. liszt
– 6 ek olaj (én olivát használtam)
– 1 tk. sütőpor

– 20 dkg fehér csoki
– 3 dl tej
– 15 dkg kókuszreszelék
– 1 dl habtejszín felverve

– 10 dkg kükuszreszelék
– 1 ek. porcukor



Tulajdonképpen olajos piskótát készítünk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, a cukorral. A sárgáját elkeverjük egy kicsi cukorral és az olajjal, majd összevegyítjük a kettőt. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. 180°C-on süssük kb. 20 percig.
A fehércsokit vízgőz felett olvasszuk fel a tejjel, majd keverjük hozzá a kókuszt. Hűtsük ki. Verjük fel a habtejszínt, s óvatosan keverjük el a kókuszos krémmel. Kenjük rá a piskótára, majd keverjük össze a reszeléket a porcukorral és szórjuk meg a tetejét. Hűtőbe tároljuk. 


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!