IvecCake

Csöröge fánk

Itt csörög, ott csörög… 🙂 
Sosem csináltam még, itt volt az ideje, hisz Farsang van. Egyszerű, nagyszerű, finom.
 >> Farangi fánk recept << >>Túrófánk recept <<
Egy nagy tálcára az adag:


– 390 g liszt
– 225 ml tejföl
– 3 g porcukor
– 75 g vaj
– 5 sárgája
– 1,5 csipet só


– olaj a sütéshez
– porcukor a forgatáshoz
– baracklekvár a tálaláshoz  >>sárgabarack lekvár<< >>őszibarack lekvár<< >>eper lekvár<<


A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd gyúrjuk össze mindennel. Akkor jó, ha már hólyagosodik. Nem baj, ha kicsit ragacsos. Tekerjük be nejlonba és tegyük be a hűtőbe pihenni 10-15 percet. 
Nyújtsuk ki – akár több részre véve a tésztát- kb. 3 mm vastagságúra, szeljük fel téglalap alakúra, majd ejtsünk egy kis vágást a közepén. 

Húzzuk át az egyik sarkát teljesen a kis lyukon. Hasonló műveletet kell végezni a gyümölcsös blundel egyik változatánál. 



Forrósítsuk fel az olajat, majd süssük meg a fánkokat, kb 3-4 perc alatt. Aranybarnának kell lenniük, tovább ne süssük, mert kemények lesznek.
Én úgy oldottam meg, hogy egy tálat kiszalvétáztam, s adagonként beletettem a frissen sült fánkokat, alaposan leszórtam porcukorral mindenhol, majd kitettem egy szintén papíros tálcára sorban.


Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!