IvecCake

Gurulós fánk

Aranyos kis golyók, akik – a legtöbb esetbe legalábbis – maguktól megfordulnak az olajban.


– 20 dkg liszt
– 20 dkg rétesliszt
– fél élesztő
– 4 tk. cukor
– kb 1,2 dl langyos tej
– 1 csipet só
– 2 sárgája
– 4 tk. olvasztott vaj
– fél dl szóda, vagy szénsavas ásványvíz
– kristálycukor
– fahéj
– olaj


A liszteket keverjük el alaposan. Készítsünk egy mélyedést a közepébe, abba morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot, s öntsük rá a tej felét.
Hagyjuk kicsit kelni, a lisztre szórjuk rá a sót. Mikor kicsit beindult az élesztő adjunk hozzá minden mást, de a tejből annyit, hogy ne legyen túl ragacsos a tészta. Kb. kalácstészta keménységű legyen. 
Pihentessük letakarva pár percig, addig forrósítsuk fel az olajat. 
Kis golyókat formálva dobáljuk bele az olajba. Figyeljünk azért, ha nem fordul meg, fordítsuk meg mi. Ezt is, mint a churrost, vagy a csörögefánkot, szedjük ki egy papíros tálcára, majd mehet is bele a fahéjas cukorba.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!