IvecCake

Spanyol fánk / Churros

 Továbbra is Farsangolunk. 🙂 Jöhet egy újabb fánk! Finom! A szalagos fánk receptjét >>itt<< találjátok, pár érdekességet pedig >>itt<< 🙂


– 3,5 dl víz
– 2 tk. vanília aroma
– 25 dkg liszt
– 1 tk sütőpor
– fél csipet só
– 50 g vaj
– kristálycukor
– 2 csomag vaníliás cukor
– fahéj
– olaj



A vizet forraljuk fel a vanília aromával és a vajjal. A lisztet keverjük el a sütőporral és a sóval. Mikor felforrt a víz, keverjük össze az egészet fakanállal. Érdemes fémtálban, mert forró lesz a tészta. Kicsit nehézkes volt. Elvileg csillagcsöves habzsákba kellene betölteni és a forró olajba nyomni belőle csíkokat, amit elszakítunk a kezünkkel, vagy elvágjuk ollóval, de nekem ez nem jött össze. 🙂 Túl kemény volt neki a tészta, meg meleg is…
Szerencse, hogy bírja kicsit a forrót a kezem, egyenként kézzel nyomtam a csillagcső formába a tésztát és ami kijött a másik felén, beletettem az olajba. 
Mikor szép aranybarna, tegyük ki egy pillanatra papíros tálcára, majd dobjuk bele a fahéjas cukorba. Forgassuk meg benne, s már tálalhatjuk is. 


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!