IvecCake

Mákosguba szelet

Anyukám névnapjára készítettem. Ez olyan süti, amit akkor is el lehet készíteni, ha egyébként nincs is időnk sütni. Nem telt egy órába a legelejéről a legvégére jutni. Az elfogyasztása sem megy nehézkesen.
Egy közepes ovális üvegtálhoz a hozzávalók:


– 7 db kifli
– 8 dl tej
– 200 g darált mák
– 5 ek. porcukor (aki full extra édesen szereti a dolgokat, annak kevés lesz) 
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 citrom héja (én zacskósat használtam)
– 3 db tojás
– 3 ek. kristálycukor



A kifliket karikázzuk fel, majd pirítsuk meg a sütőben 200 fokon. Egy tálba keverjük el a langyos tejet a 3 tojás sárgájával, a mákkal, porcukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal.
Öntsük rá a kiflikarikákra a tejes keveréket, hogy szívják be az egészet.
A tojás fehérjét verjük kemény habbá, adagolva hozzá a kristálycukrot.
Vajazzuk ki a tálat, öntsük bele a kifliket, egyengessük el benne, majd kenjük rá a tojásfehérjehabot.
170°C-on süssük vagy 13 percig.  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!