IvecCake

Rém egyszerű sajtos pogácsa

Nagyon gyorsan elkészül, irtó puha és nagyon finom! 🙂 Kb 57 db lett belőle.


– 20 dkg vaj
– 35 dkg tejföl
– 1 dl meleg víz
– 70 dkg liszt
– 2 kk. cukor
– 2 csomag szárított élesztő
– 2 db tojás
– 20 dkg reszelt sajt
– 1 tojás



A vízbe szórjuk bele a cukrot és a szárított élesztőt. Öntsünk össze minden más hozzávalót a sajt és az 1 db tojás kivételével, majd öntsük rá az élesztős vizet és gyúrjuk össze. Fedjük le és tegyük be a hűtőbe vagy 15 percre.
Gyújtsuk be a sütőt 175°C-ra, lisztezzük le a deszkát, papírozzuk ki a tepsiket, reszeljük le a sajtot.
Nyújtsuk ki vékonyra (kb. fél cm vastagra) a tésztát, majd a felét szórjuk meg a sajt nagyobb részével és hajtsuk rá a másik felét a tésztának. Nyomkodjuk kicsit le, majd csíkozzuk be a tetejét késsel és szaggassuk ki. A tepsire téve kenjük le őket az egy tojással és szórjunk még a tetejére kis sajtot. 
175°C-on süssük aranybarnára őket, kb. 15 perc alatt.
Isteni finom, puha, sajttal töltött pogácsa 🙂


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!