IvecCake

Cseresznyés krémes

Kicsit macerás sütemény, tudván, hogy leveles tésztát kell készítenünk. Oké, tudom, lehet kapni a boltban előre elkészültet, de az ilyenek számomra szívdöfésnek minősülnek. Amit lehet, azt készítsük el itthon! Egy közepes méretű tepsihez, amiből lesz 16 szelet a hozzávalók:


– 25 dkg vaj
– 25 dkg liszt
– 1,5 dl víz
– 0,5 dkg só
– 0,5 dkg ecet

A leveles tészta receptjét a krémesemnél megtaláljátok >>itt<<! 


– 1 üveg meggy/cseresznyebefőtt, vagy fél kg fagyasztott málna 
– 8 ek. búzadara
– 3 ek. cukor

– 2 csomag vaníliás puding
– 3 ek. cukor
– 8 dl tej
– 25 dkg vaj

– 500 ml habtejszín


A tésztát két adagban süssük meg a tepsi hátulján. Kihűlés után a szebbiket daraboljuk fel 4×4-es négyzetekben.
A meggybefőttet szűrjük le, vagy a málnát lassú tűzön olvasszuk fel, adjuk hozzá a búzadarát, a cukrot és sűrítsük be. Bele lehet szórni a meggyesbe a meggyszemeket.
Langyosan kenjük rá az alsó lapra.
A pudingport keverjük el kevés hideg tejjel, a többi tejet a cukorral forraljuk fel, majd sűrítsük be a pudinggal. Hagyjuk néha kevergetve kihűlni. A vajat habosítsuk ki és adjuk hozzá a pudingot, majd kenjük rá a grízes krémre. A habtejszínt verjük fel kemény habbá és kenjük rá ezt is a vaníliás krémre.
A felvágott felső lapokat szépen helyezzük rá a habra és tegyük be a hűtőbe. Szeleteljük fel, hintsük meg egy kicsi porcukorral.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!