IvecCake

Citromos áfonyatorta

Tőlem, nekem névnapomra. 🙂 Olyan gyönyörűek ezek a süteményes képek általában. Étvágygerjesztő, csillogó, tökéletes. Azonban sokan nem is gondolják mennyi munka van egy ilyen tökéletes kép mögött. 
Valójában iszonyat sokáig kellett sütni, mert a közepe nem akart megsülni, így azonban az alja megégett, szóval a piskóta vágó késemmel levágtam az alját. 😀 De! iszonyat finom lett! 
Kb 25 cm átmérőjű karikára nyitottam a nagyon menő állítható tortaformám, de tudni kell róla, hogy jó magas az oldala.

– 3 db tojás
-31,5 gr cukor – vaníliás is
– 1,5 bögre tejföl
– 2/3 bögre olívaolaj
– vanília aroma
– só
– 3 bögre liszt
– egy csomag sütőpor
– 1 nagy citrom leve
– egy kis citromhéj – én zacskósat használtam
– 1 ek. étkezési keményítő
– áfonya – sok
– porcukor


Keverjük össze robotgéppel a tojást a cukorral, a tejföllel, majd fakanállal keverjük hozzá az olajat, a vanília aromát és a sót. A lisztet és a sütőport szitáljuk bele, majd adjuk hozzá a citromhéjat és a citrom levét.


Az áfonyát keverjük össze a keményítővel és egy kicsi cukorral. Papírozzuk ki a formát, vagy vajazzuk ki és öntsük bele a tészta felét, majd arra szórjuk az áfonya felét, ismét tészta és a tetejére áfonya.
190°c-on süssük. Én sütöttem vagy 55 percig légkeverésesen, de érdemesebb nagyobb karikába sütni ezt az adagot, max nem lesz ilyen magas, de legalább nem ég le az alja. 😀 
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!