IvecCake

Mandulás narancsos kiflik

Nagyon gyorsan elkészülő sütemény. Tipikus lagzis rágcsa, csak ott én mindig a diós változatával találkoztam. 


– 60 dkg liszt
– 37,5 dkg vaj
– 21,5 dkg reszelt marcipán
– 7,5 dkg cukor
– egy csipet só
– 1 narancs reszelt héja – én tettem bele citromhéjat is 
– 3 ek. narancslé
– vaníliás porcukor 


A marcipánt reszeljük le. Én fagyasztóba tettem előtte, de nem jártam sikerrel, szóval apró darabokra felvágtam inkább. Öntsük rá a lisztet, a cukrot, a vajat, a narancs és citromhéjat, a narancslevet és a sót. Én öntöttem bele kicsi vanília aromát is. Gyúrjunk sima tésztát belőle, majd tegyük a hűtőbe befóliázva egy jó fél órára.
Sodorjunk rudakat belőle és formáljunk belőle kis kifliket. Sütőpapíros tepsin süssük őket 175°C-on kb 13 percig, majd még melegen forgassuk bele a vaníliás porcukorba. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!