IvecCake

Tejben főtt csirkés tészta

Nem tudok mit rá mondani, csak hogy nagyon finom, egyszerű és gyorsan elkészül. 


– csirkemell
– bacon
– vöröshagyma
– póréhagyma
– kukorica
– majoranna, bazsalikom, petrezselyem, bors, só, fokhagymapor, szárnyas fűszer keverék
– tej
– sajt
– tészta (kagyló, pene, spagetti…)

– tejszín 


Valójában, most két receptet fogok megosztani veletek, de igazából ugyanaz a kettő.
A bacont pirítsuk meg, majd a visszamaradt zsiradékon süssük meg  a hagymákat is. Fűszerezzük be alaposan. A titkom egyszerű, nem sajnálom a fűszert sosem.


A csirkemellet gyorsan vágjuk fel csíkokra, öntsük bele a serpenyőbe és pirítsuk meg.
A különbség a két recept között, hogy az egyikben erre a csirkés keverékre ráöntünk vagy 4-5 dl tejet, majd beleöntjük a tésztát, elkeverjük és néhai megkeveréssel, letakarjuk fedővel és megvárjuk, hogy a tészta beszívja a tejet, a másik receptben pedig a már megfőzött tésztát öntjük hozzá a húshoz, öntünk rá 1-2 dl tejet és vagy 4 dl tejszínt, hogy jó szaftos legyen.


A kukoricát mind két esetben a végén keverjük hozzá, főzzük azzal is 2-3 percig, majd kapcsoljuk le és keverjük hozzá a reszelt sajtot is. 


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!