IvecCake

Mindent bele brownie

Csak  áradozni tudok erről a sütiről. Olyan gyorsan elkészült, hogy az csak na. Semmit sem sajnáltam belőle, ez nem titok. Készítettem már narancsosat, blondiet és almás blondiet. Receptek, a nevükre jobb gombbal kattintva (megnyitás új lapon) is elérhetőek 🙂 Két adagban sütöttem meg egy közepes méretű négyzet alakú formában.– 25 ek. cukor – ebből 2-3 csomag… Tovább »

Gyors kakaós

Ha valami igazán csokisat szeretnénk enni, de nincs otthon túl sok minden és kedvünk sincs nagyot alkotni. Tökéletes választás ez a sütike. Még régen kis állat kereskedésben találtam rá erre a csodás kagylóra, most pedig kitaláltam, hogy miért ne fotózhatnék ezen is?! 🙂 – 9 ek. liszt– 8 ek. cukor– 1 csomag vaníliás cukor– 5 ek. kakaópor–… Tovább »

Alap gofri

 Nagyon egyszerű recept, gyorsan elkészül és tetszés szerint ízesítjük, tálaljuk. Egyáltalán nem édes a tésztája, persze, tehetünk bele több cukrot.– 3 tojás– 4 dl tej– 24 dkg liszt– fél csomag sütőpor– fél tk. só– 5 dkg olvasztott vaj– 1 cs. vaníliás cukor– 2 ek. cukor– 3 ek. kakaóporA vajat olvasszuk meg tűz felett, majd zárjuk… Tovább »

Forró csoki

Nagyon gyorsan össze lehet dobni, s 2-3 embernek elég is ez az adag. Sűrű, szóval utólag fel lehet hígítani tejjel, de akkor már inkább csokis tejnek mondanám.:) És úgy is nagyon finom! 🙂 Kihűlve pudingos állaga van, forraltam tejet és abba kanalaztam bele.  – 4 ek. kakaópor– 2 ek. cukor, utólag, ha keserű valakinek, tehet… Tovább »

Halloweeni süti

Most szeretném az elején leszögezni, hogy akármennyire is divattá vált itthon a Halloween-ezés (bár még gyerekcipőben sem jár az amerikaiakhoz képest), én nem tartom a Halloweent. Nagyon szeretem feldíszíteni a szobám kis pókokkal, szellemekkel, faragok töklámpást, van hatalmas világító csontvázam, de kifejezetten nem ünneplem. Számomra a Mindenszentek létezik, amikor kint állok a temetőben a rokonok… Tovább »

Lúdláb, az eredeti

Nem régiben már elkészítettem egy hamis változatot, ahol egyszerű tejszínes csokis krém volt felhabosítva, de megérte megsütni az eredetit, mert nagyon finom a krémje! Ez a varázslatos krém a párizsi krém, ami egyben pl. a szintén nem rég elkészítette Tátra csúcs töltőanyag is.  A képen szereplő tortán nem annyi krém van, mint amennyit feltüntetek a… Tovább »

Kevert kavart

Holnap elutazom és valami olyan sütemény kell, ami gyorsan kész, nem krémes, laktató és persze, finom. 🙂 Édesanyám receptkönyvéből, egyszerű kavart sütemény, tele a fagyasztóból kiszórt nyári gyümölccsel.  – 50 dkg cukor– 50 dkg liszt– fél l tej– 1 sütőpor– 16 dkg vaj– 2 tojás– vaníliás cukor– vanília aroma– rum/aroma – kakaópor– reszelt alma – dió–… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!