IvecCake

Mindent bele brownie

Csak  áradozni tudok erről a sütiről. Olyan gyorsan elkészült, hogy az csak na. Semmit sem sajnáltam belőle, ez nem titok. Készítettem már narancsosat, blondiet és almás blondiet. Receptek, a nevükre jobb gombbal kattintva (megnyitás új lapon) is elérhetőek 🙂 Két adagban sütöttem meg egy közepes méretű négyzet alakú formában.– 25 ek. cukor – ebből 2-3 csomag… Tovább »

Citrus-málna torta

Készítettem tavaly egy isteni sütemény, a neve citrusisu. Ez a torta annak a krémjével készült. Sütöttem egy sima piskótát, amibe nyomtam egy kicsi citromlevet. A krémet elkészítettem, ahogyan >>itt<< olvashatjátok. Betöltöttem a tortát, de minden réteg közé szórtam sok-sok finom málnát. Nem díszítettem agyon, gyorsan körbekentem és megszórtam málnával a tetejét. Nagyon szeretem az ilyen csupasz tortákat…. Tovább »

Mandulás narancsos kiflik

Nagyon gyorsan elkészülő sütemény. Tipikus lagzis rágcsa, csak ott én mindig a diós változatával találkoztam. – 60 dkg liszt– 37,5 dkg vaj– 21,5 dkg reszelt marcipán– 7,5 dkg cukor– egy csipet só– 1 narancs reszelt héja – én tettem bele citromhéjat is – 3 ek. narancslé– vaníliás porcukor A marcipánt reszeljük le. Én fagyasztóba tettem előtte, de nem… Tovább »

Bejgli

Ez az a süti, amitől mindig is rettegtem és fogok is szerintem. Nem sokat sütöttem még, de most nyersen nagyon mutatósak voltak. Féltem, hogy kireped, de végül csak 1 repedt ki! 🙂 Bár azt sem értem, miért.. De, szerintem ezzel nem csak én vagyok így! 🙂 Szerintem fontos megkülönböztetni a bejglit és a kalácsot. A kalács… Tovább »

Szaloncukor

Még hozzá nem is egy. 🙂 Idén egy kókuszosat alkottam eddig, de tavaly készítettem másik recepttel kókuszosat meg mogyorós lekvárosat. Már tényleg nem sokára karácsony. Igazából ez az időszak a legjobb, amikor készülődünk. A karácsony már iszonyat hamar eltelik. Úgyhogy én maximálisan kihasználom ezt a november-december időszakot ünneplés szempontjából. 🙂  Kezdjük az idei kókuszos szaloncukorral. Kb…. Tovább »

Csokiskodás

Valójában ez nem nagy ördöngösség. Szintén első ilyen próbálkozás, később jöhetnek a töltött csokik is. 🙂  Temperált étcsokoládét, illetve fehér csokoládét használtam. A temperálásról itt és itt írtam már. A fehér csokit nem szakszerűen temperáltam, csak ahogy puffant, de jó lett! 🙂 Lehet ízesíteni az étcsokit fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel, levendula kivonattal, narancs kivonattal… a lehetőségek… Tovább »

Halloweeni süti

Most szeretném az elején leszögezni, hogy akármennyire is divattá vált itthon a Halloween-ezés (bár még gyerekcipőben sem jár az amerikaiakhoz képest), én nem tartom a Halloweent. Nagyon szeretem feldíszíteni a szobám kis pókokkal, szellemekkel, faragok töklámpást, van hatalmas világító csontvázam, de kifejezetten nem ünneplem. Számomra a Mindenszentek létezik, amikor kint állok a temetőben a rokonok… Tovább »

Citrusisu

Hűsítő, nyári változata a híres olasz desszertnek, a Tiramisunak. 🙂Hasonló módon készítettem, piskóta lapot sütöttem, amit feldaraboltam csíkokra, de szintén lehet bolti, illetve házi készítésű babapiskótával is. A habtejszínt hidegen (!) kell, lassú fokozaton (!) felverni.Hasonlít a citromvarázshoz. (receptet majd teszek fel hamarosan ! 🙂 ) Hozzávalók a piskótához:– 6 tojás– 12 dkg cukor– 12 dkg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!